Osta e-liput TÄÄLTÄ!

Planetaario

Jo kaukaa näkyy suuri hopeinen pallo Tiedekeskus AHHAAn katolla. Sen sisällä on täysin ainutlaatuinen pallomainen planetaario, jossa katsojalle avautuu henkeäsalpaava näkymä avaruuteen. Planetaariossamme voi nähdä yli 10 miljoonaa tähteä - myös pään yläpuolella ja jalkojen alla!


Planetaariomme projektori Megastar on kirjattu Guinnessin ennätyskirjaan maailman tähtirikkaimpana projektorina. Optisen projektorin tekijä on japanilainen keksijä Takayuki Ohira, ja AHHAA-tiedekeskuksen käyttämä versio projektorista on Megastar IIA, joka on ainoa laatuaan Euroopassa. Digitaalisena projektiojärjestelmänä on ruotsalaisen Sciss AB:n Uniview, joka mahdollistaa virtuaaliset lentomatkat koko tuntemaamme maailmankaikkeuteen.


Tällä hetkellä suomeksi on tarjolla planetaarionäytös “Maailmankaikkeutta tutkimassa”, ja se esitetään joka päivä. Tietoa englanninkielisistä näytöksistä löydät täältä.

Suomenkielinen planetaarionäytös AHHAAssa joka päivä!

Heinäkuussa on AHHAAn päiväohjelmassa tarjolla suomenkielinen planetaarionäytös.
“Maailmankaikkeutta tutkimassa” - näytös esitetään kerran päivässä koko heinäkuun ajan.

Näytös vie katsojan kuuluisien avaruusmatkailijoiden jäljissä halki avaruuden aina aurinkokuntamme kaukaisimpiin kolkkiin saakka. Ainutlaatuisessa, täysin pallonmuotoisessa planetaariossa katsoja pääsee nauttimaan avaruusmatkasta kolmiulotteisesti ja mahdollisimman aidosti.


Liput näytökseen ostetaan kassalta. Näytös on mahdollista tilata myös erikseen ryhmille. Ryhmävaraukset voi tehdä soittamalla numeroon +372 515 6766 (englanniksi) tai lähettämällä viestin osoitteeseen tellimus@ahhaa.ee (englanniksi).


Liput

planetaariolippu 4 EUR (keskuksen lipun lisäksi)
planetaariolippu 6 EUR (ilman keskuksen lippua)
perhelippu + planetaarioliput perheelle 39 EUR

Planetaarionäytökset pidetään joka päivä, yleensä kello 11 ja 18 välillä. Esitys kestää hieman alle puolen tunnin. Koska planetaariossa on 20+5 paikkaa, kannattaa esityksen liput varata etukäteen kassalta tai puhelimitse: +372 745 6789.

 

Huomio! Planetaarioon pääsevät vain yli 5-vuotta täyttäneet. Alle koulunikäinen lapsi istuu esityksen aikana vanhemman sylissä tai jos hän haluaa istua erikseen, hänelle täytyy ostaa lippu.