Planetaario

Jo kaukaa näkyy suuri hopeinen pallo talomme katolla. Sen sisällä on täysin ainutlaatuinen pallomainen planetaario. Tämä tarkoittaa, että ympärilläsi on 5 miljoonaa tähteä. Tähtiä voit nähdä myös pään yläpuolella ja jalkojen alla.

Planetaariomme optisen projektorin tekijä on japanilainen keksijä Takayuki Ohira. Projektorin nimi on Megastar ja se on kirjattu Guinnessin ennätyskirjaan maailman tähtirikkaimpana projektorina. AHHAA-tiedekeskus käyttää projektoria Megastar IIB, joka on ainoa laatuaan Euroopassa. Katso lisää: Megastar.

Digitaalisen projektiojärjestelmän on toimittanut Uniview.

Planetaariotamme esitellään virolaisessa Reporter-uutislähetyksessä ja sen ensimmäisestä toimintavuodesta kertoo AHHAA:n planetaario-oppaan Margus Aru’n videoluento.

Liput

planetaariolippu 4 EUR (keskuksen lipun lisäksi)
planetaariolippu 6 EUR (ilman keskuksen lippua)
perhelippu + planetaarioliput perheelle 35 EUR

Planetaarionäytökset pidetään joka päivä, yleensä kello 11 ja 18 välillä. Esitys kestää hieman alle puolen tunnin. Koska planetaariossa on 16+6 paikkaa, kannattaa esityksen liput varata etukäteen kassalta tai puhelimitse: +372 745 6789.

 

Huomio! Planetaarioon pääsevät vain yli 5-vuotta täyttäneet. Alle koulunikäinen lapsi istuu esityksen aikana vanhemman sylissä tai jos hän haluaa istua erikseen, hänelle täytyy ostaa lippu.